keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Vastaukset osa 3/3


Loput vastaukseni Millanin kysymyksiin.


4. Jos voisit muuttaa elämässäsi yhden asian, mikä se olisi?


Mietin aluksi tällaista: Jos tietäisin jonkin asenteeni, sanani, ilmeeni, eleeni tai tekoni vaikuttaneen jonkun ihmisen elämään lannistavasti, vähättelevästi, murtavasti, kohtalokkaasti, niin haluaisin sen poistaa. Mutta luultavasti Taivaan isä on jo korjannut mokani kääntämällä ne jotenkin parhain päin niiden ihmisten elämässä. Ehkä menneisyyttä ei kannata ajatella sorkkia. Mitä siis muuttaisin tässä hetkessä? Ehkäpä tämän: lyhentäisin etäisyyksiä rakkaimpien ystävieni Millanin ja Dalian sekä sukulaisten luokse.  



5. Jos voisit antaa jollekin lahjaksi ihan mitä tahansa, mitä antaisit ja kenelle?

Monelta rakkaalta puuttuu terveyttä, mutta se olisi kuitenkin vain ajallinen lahja. Haluaisin antaa iankaikkisuuteen kantavan Kristus-uskon lahjan kaikille (tai edes mahdollisimman monelle), erityisesti ajattelen paria ateisti-Eskoa, joita molempia inhoan… Olisi jännä nähdä, miten äijien kävisi.




9. Mikä sinussa on eniten muuttunut sitten nuoruusvuosiesi?

Tähän vastaaminen jäi viimeisimmäksi.  Olisi helpompaa kysyä tätä sisaruksiltani tai Millanilta, jotka ovat tunteneet minut kauan. Olisi myös helpompaa luetella asioita, jotka eivät ole muuttuneet miksikään... Mutta yhden muutoksen sentään tiedostan, vaikken kylläkään sitä, onko muutos tapahtunut juuri tai vain minussa. Avioliitto on muuttunut seesteisemmäksi. 

Kernaasti saa Millan jatkaa tästä, jos on minussa huomannut jotain muutosta (edistystä tai taantumusta).

2 kommenttia:

  1. Olet sinä minun mielestäni muuttunut ennen kaikkea itsevarmemmaksi ja rohkeammaksi.Ilmaisutapaasi olet selvästi saanut vaikutteita puolisoltasi. Perheen ja työelämän vaatimukset näyttäisivät myös tehneen sinusta nopeammin reagoivan. Nuorena olit mielestäni rauhallisempi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Tuosta puolison ilmaisutavan omaksumisesta voit joskus kertoa vähän lisää vaikkapa privaatisti ;-)
    Täytyy tosin todeta, että hänkin raukka on omaksunut jotakin minun ilmaisutavastani (lue: vulgääriä kielenkäyttöä)

    VastaaPoista