sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

11 kysymystä ja muutama vastaus

Millan haastoi minut Talviunilla-blogissaan toukokuussa, jolloin lupailin palata haasteeseen kesäloman aikana.
 Haaste oli jotakuinkin tällainen:

Kerro keneltä haasteen sait. Luettele 15 blogia, jolle haluat antaa tämän eteenpäin. Vastaa kysymyksiin ja tee haastamillesi 11 uutta.


Ajattelin aloittaa takaperoisesti: laitan tähän alkuun omat kysymykseni. Opettajaihmiselle kysymysten kehittely tuntui aluksi yllättävän vaikealta. Huomasin miettiväni, tekisinkö sellaisia kysymyksiä, joihin haluaisin itsekin vastata, vai kysyisinkö asioita, joita haluaisin oikeasti tietää tänne eksyilevistä kanssakulkijoista. Mutta lopulta päädyinkin - näköjään, kenties alitajuisesti - ainakin osaksi "opettavaisiin" kysymyksiin... Selvästi havaittavissa pyrkimys vaikuttaa, herättää ajattelemaan ja kenties jopa toimimaan. Sori, tämä ope ei taida sittenkään olla kesälomalla...  

Luultavasti näihin kysymyksiin törmää KORKEINTAAN ne tarvittavat 15 blogistia, joista varmaan suurin osa on jo haasteen saanutkin. En nyt osoittele ketään sormella, mutta jos satut innostumaan tästä haasteesta taikka vaikka vain kysymyksistä, niin ilimineeraa kommentissa, niin tiedän tulla tsekkaamaan vastauksiasi.

1. Mitkä kaksi asiaa sinusta ovat parasta suomalaisessa yhteiskunnassa, mitkä tulevat mieleesi ensimmäiseksi?


2. Entä Suomen luonnossa?

3. Aiotko äänestää kuntavaaleissa? Oletko kenties ehdokkaana/ aiotko asettua?

4. Jos olisit ehdokkaana kunta-, kirkollis-, parlamentti- tai vaikka presidentinvaaleissa ja jos saisit vaalimainokseen keksiä itsellesi millaiset tittelit/ ammattinimikkeet tahansa, mitkä kaksi titteliä laittaisit? (Niinku vaikka keskimmäisen välivällyn asentajan apumies…)
Mutta oikeastaan haluaisin tietää myös, mitä OIKEASTI laittaisit vaalimainokseesi?


5. Vastaa toiseen tai molempiin.

a) Keneen sisaruksista parhaiten samaistut: Hyasinth, Violet, Daisy vai Rose?

b) Keneen veljeksistä parhaiten samaistut: Juhani, Tuomas, Aapo, Simeoni, Timo, Lauri vai Eero?

6.Tohtisitko nousta lavalle esittämään jotain yksin, ja jos niin mitä, vitsin, laulun, puheen..?

7. Muistatko yhtäkään vitsiä? Jos muistat, kirjoita suosikkisi vastaukseesi (mikäli se ei ole härski).

8. Lempihahmosi, -vertauksesi tms. Raamatussa?

9. Mukavin muistosi koulusta?

10. Mainitse kolme ekovalintaa, joita jo toteutat arjessasi. Mieti sitten pari muuta, joita voisit alkaa toteuttaa yhteisen maapallomme hyväksi.

11. Jos saisit kopsata yhden näistä kysymyksistä omiesi joukkoon, minkä valitsisit vai huolisitko mitään?



No niin, tässä sitten vielä ne Millanin kysymykset, joihin en kaikkiin vastaa vielä tässä postauksessa, muuten tulee liian pitkästi luettavaa yhdelle kertaa, luulemma (taidan vastata aluksi kysymyksiin 1, 2, 3 ja 8):

1. Mitä syöt mieluiten?

Koti- tai kouluruokaa, jonka on joku muu laittanut ja joka sisältää monipuolisesti ja runsaasti kasviksia. 


2. Missä olet hyvä?
Vaatimattomuudessa?! No en sentään näin vaatimaton ole... Olen toivoakseni hyvä empaattisuudessa. Ja sitten mulla on hyvät äänivarat. Muita avujani olenkin esitellyt yllinkyllin blogissa...

3. Mikä aisteista on sinulle tärkein?
Äh, en antaisi ainuttakaan pois, mutta mikä on se aisti, jota ilman en pystyisi enää tekemään työtäni? Tai se, mitä tarvitsen kuorossa? Näkö tai kuulo... Jos niistä jompi kumpi olisi tallella vielä vanhanakin, niin hyvä.
4. Jos voisit muuttaa elämässäsi yhden asian, mikä se olisi?
5. Jos voisit antaa jollekin lahjaksi ihan mitä tahansa, mitä antaisit ja kenelle?

6. Lempivuodenaikasi?

7. Lempieläimesi?

8. Millaisista elokuvista pidät?
Tähän löytyy valmis vastaus blogistani, lista elokuvista, jotka olen katsonut vähintään kolme kertaa. Mutta luettelosta puuttuvat Aki Kaurismäen ja Charlie Chaplinin elokuvat, vaikka molemmat ovat suosikkiohjaajiani. Kaurismäen tapaan olen heikkona onnellisiin loppuihin. Viimeksi itkin Kaupngin valojen loppukohtausta, jonka Kaurismäki rankkaa maailman parhaaksi.


9. Mikä sinussa on eniten muuttunut sitten nuoruusvuosiesi?

10. Missä olet onnellisimmillasi?

11. Mistä olet kiitollinen?


Koetan vastata muihinkin kysymyksiin huomenissa. Ne edellyttävät yön yli nukkumista.

2 kommenttia:

  1. Olipas herkullinen tuo sinun 5. kysymys. Katselen tässä juuri sitä sarjaa ja totean olevan ehdottomasti Daisy. Onkos muuten sitä Violettia koskaan tässä näytettykään? Puhetta hänestä tietysti on useinkin.Kukas muuten sinä olisit, jos olisi pakko valita?

    VastaaPoista
  2. Daisy, ehdottomasti Daisy minäkin, eritoten näin lomalla. Violet on saattanut livahtaa jossain perhejuhlajaksossa, hän näköjään saa kuulua mutta ei näkyä, toisin kuin muksut ennen vanhaan.

    VastaaPoista